Valleien van de  Naamse Ardennen

Onze B&B ligt in de Naamse Ardennen: een gebied in het zuidwesten van België vlakbij de Franse Ardennen ook wel gekend als departement 08. De natuur is er ongerept en weelderig: spectaculaire rotswanden, geheimzinnige grotten en uitgestrekte wouden met eeuwenoud loof vormen het imposante decor voor ontelbare, steeds weer verrassende wandelingen.

Het dorp waar wij wonen is Sart-Custinne, deelgemeente van Gedinne. In Gedinne, Bièvre en Vresse-sur-Semois, die samen kozen voor de naam ”Valleien van de Naamse Ardennen”, zegt men over het beste routenetwerk van de Ardennen te beschikken, met liefst 1.500 km bewegwijzerde paden. De wandel-& MTB-kaart kan je kopen bij de Toeristische Dienst, maar wij hebben ook een uitleenkaart voor jou ter beschikking. Er stromen twee riviertjes door het onbedorven gebied van de Naamse Ardennen, het zijn de Semois en de Houille. Overal heerst een rust die je nog maar zelden tegenkomt.

Tijdens uw verblijf in de streek, adviseren wij u ook een bezoek te brengen aan de verschillende musea, tentoonstellingen, kunstgaleries en ambachtelijke ateliers of met ons te komen feesten tijdens de folkloristische of recreatieve evenementen.

U hebt het al begrepen: de koningin van de Naamse Ardennen is de natuur. En haar koninkrijk is een paradijs voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters

Bekijk dit promo FILMKE of dit FILMKE van de Valleien van de Naamse Ardennen en Sart-Custinne (Gedinne) in De Streek van Bouillon in de Ardennen snuffel maar is op de streek info website .

Enkele bezienswaardigheden:


Activiteiten To Do:
  • Wij hebben de plaatselijke "WANDELKAART Gedinne" met bewegwijzerde routes ter beschikking.
  • Vlakbij, {ik bedoel op minder dan 20 km,} een +/- 80 km lang ZEER PRACHTIG en ZEER RUSTIG fietspad, VLAK en op het jaagpad, langs de Maas, {heen & terug +/- 160 km, maar je kiest zelf hoever je wil natuurlijk}. Wij kunnen voor een Picknick zorgen onderweg en/of wij brengen je weg of halen je op. 
  • op fietsnet.be liggen wij tussen knooppunt 37 hier in Sart-Custinne en 41 in Gedinne.
  • OF de RAVeL van de Lijn 150 : klik hier voor route RAVeL
  • Wij hebben een BATTERIJ-FIETS-OPLAADPUNT, en een afgesloten fietsenstalling.
  • Huur fietsen ( MTB ,Trekking, stads en kinderfietsen, ook Elektrische) bij:  Velos Ardenne   ( kunnen tot bij ons gebracht en geleverd worden).
  • Vanaf onze Parking vertrekken iets attractievere fiets of uitgestippelde MTB-routes. Wij informeren je hierover wel. :-)
  • Voor elke fiets of wandeltrip kunnen wij voor een Picknic/BBQ zorgen, zelf mee te nemen, of wij zorgen dat wij jullie onderweg opwachten.
  • De GR 126 ligt vlak bij (+/- 1,5 km van onze B&B)... prachtig om te wandelen.
  • Om de hoek is een Paarden Manège vanwaar je kan vertrekken voor prachtige wandelingen met het paard.

Bovendien hebben wij nog meer (bijna ontelbare) tips en verrassende plaatsjes die de moeite waard zijn om te ontdekken; wij hebben deze allemaal verzameld in een overzichtelijke inspiratie-map, met makkelijk uitneembare wegbeschrijving tab-pagina's om uit te lenen. Je vindt deze map bij ons in het salon.